Skip to content ↓

Learning at Chaucer

Learning Together, Achieving Together

Chaucer School’s performance is rapidly and continually improving. We place a very strong emphasis on achieving well in the subjects of English, Maths and Science. This is strongly aligned with our achievement at the Children’s University, with business partners and in sporting environments. 

In addition, there is real, developing talent in Music, Art, Dance and Drama. This sits alongside our pride in exciting, practical learning in Technology and ICT, and our students’ increasing knowledge of the world – its history and cultures.

The School Day

Monday, Tuesday, Thursday, Friday
8:20 - 8:30 Morning Duties 10 mins
8:30 - 8:40 Registration 10 mins
8:40 - 9:40 Period 1 1 hr
9:40 - 10:40 Period 2 1 hr
10:40 - 10:55 Break 15 mins
10:55 - 11:55 Period 3 1 hr
11:55 - 12:25 Lunch / LIFE 30 mins
12:25 - 12:55 Lunch / LIFE 30 mins
12:55 - 1:55 Period 4 1 hr
1:55 - 2:55 Period 5 1 hr
2:55 - 3:00 End of School Duties 5 mins

 

Wednesday
8:20 - 8:30 Morning Duties 10 mins
8:30 - 8:40 Registration 10 mins
8:40 - 9:35 Period 1 55 mins
9:35 - 10:30 Period 2 55 mins
10:30 - 10:45 Break 15 mins
10:45 - 11:40 Period 3 55 mins
11:40 - 12:10 Lunch / LIFE 30 mins
12:10 - 12:40 Lunch / LIFE 30 mins
12:40 - 1:35 Period 4 55 mins
1:35 - 2:30 Period 5 55 mins
2:30 - 2:35 End of School Duties 5 mins